Решения на CUSTOM за самообслужване в етапа на „новото нормално“

Информационен киоск

Постепенното връщане към „новото нормално“ след COVID разкри появата на нови навици на потребление. Това, което все още беше нишова практика преди няколко месеца, сега вече е утвърдена тенденция.

Доставки до дома

Приоритет са безопасността, хигиената и дистанцията

Изследванията, публикувани миналия юни от GFK Italia, много добре показват ситуацията веднага след затварянето. Проучването, озаглавено „Потребители и търговци на дребно в етапа на „новото нормално“, ни показва как последните събития дълбоко са променили нашите приоритети.

Седемдесет и три процента от интервюираните потребители заявяват, че посещават само магазини, които гарантират максимални условия за хигиена и безопасност. Това желание за спокойно пазаруване намира естествен съюзник в напредналите технологии, тъй като 49% от анкетираните търсят търговски обекти, които използват изкуствен интелект и дигитални помощници, които да улеснят пазаруването в магазина.

По този начин, когато става въпрос за класиране на това, което се търси при търговците на дребно, ключовите фактори са тези, които позволяват автономен, многостранен процес на покупки при спазване на дистанция, както онлайн, така и офлайн. И така, сред Топ 10 на потребителските изисквания откриваме ограничението за максимален брой хора в помещенията, спазване на дистанция между клиентите, наличието на различни методи на плащане, бързи доставки и опции за пазаруване онлайн и взимане на поръчката на място.


Информационен киоск

Електронната търговия и самообслужването: нарастваща тенденция

Друг много важен фактор, който се появява от изследванията на GFK, е растежът на многоканалната търговия на дребно. Процентът на клиентите, които купуват по същия начин във физически и онлайн магазини, е скочил от 17% на 43% за малко повече от месец. 23% от анкетираните заявяват, че дори когато ситуацията се нормализира, те ще правят повече онлайн покупки от преди.

Този бум в електронната търговия беше потвърден и в друго скорошно проучване, проведено от Nielsen Italia. Проучването се нарича „Промени в потребителското потребление в светлината на извънредната ситуация COVID“ и беше публикувано в средата на юли. Една интересна цифра от проучването: секторът за електронна търговия отчита впечатляващ ръст от 120% в периода от 30 декември 2019 г. до 5 юли 2020 г.

Бързо нарастващите, нетрадиционни методи за покупка обаче не се ограничават изключително до електронната търговия. Използването на самообслужване, комбинация от онлайн продажби и взимане от място и всички опции в полза на автономността на клиентите са другата страна на монетата в настоящата еволюция.


Автономност в ежедневието

Киоските за самообслужване, автомати, банкомати, автоматични системи за плащане и управление на опашки: устройствата за автоматизация на процесите са все по-често част от нашето ежедневие. Custom цели да подпомогне разпространението на тези технологии със своите висококачествени интегрирани принтери.

Киоск принтери на Custom

KPM180H е практичното и компактно решение за OEM интеграция. Този универсален принтер може да се използва в различни сфери, съчетава гъвкавост и производителност, благодарение на качеството и скоростта на печат, съвместимостта с операционни системи до Windows 10 и дългия живот на печатащата глава.

Усъвършенстваният VKP80II е най-продаваният принтер за киоски и еталон в повече от 70 страни по света. Устройството е с компактни размери и здраво, вгражда се във всякакъв вид киоск. Благодарение на големия си държач за „Jumbo“ ролки (ролки хартия с диаметър до 250 mm), предлага дълъг период на обслужване, без да се налага да се подменя. Устойчив дори на екстремни температури, с диапазон от -20°C до 70°C. VKP80II разполага с патентована система, предотвратяваща повреда на вътрешните компоненти от вандализъм и неправилна употреба. Това е единственият по рода си принтер с Ethernet интерфейс и благодарение на софтуера Custom Power Tool, той ви позволява да персонализирате оформлението на билети, разписки и касови бележки само с няколко прости стъпки.

Киоск принтер VKP80II
Киоск принтер VKP80II

Ангажиментът на Custom към този специфичен сектор обаче не свършва дотук. Новият PP54evo, с уникалната си технология, ви позволява да четете 2D баркодове, да управлявате до три билета едновременно и да извършвате проверки от разстояние.

Киоск принтер PPEvo54
Киоск принтер PPEvo54

Modus 3 е ултра компактен и лек принтер, отговарящ на нуждите на най-новите изискване към дизайна на киоски. Скенерът за вграждане KBR2D в киоски за самообслужване е подходящ за по-голямо натоварване, чете всеки 1D и 2D баркод бързо и точно, независимо дали е отпечатан или показан на екрана на смартфон.



Оценете статията

Rating: 1 out of 5.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s