Как Ipsos планира да намали потреблението на хартия със 70% до 2026г. с Toshiba?

Как Ipsos цели да намали потреблението на хартия със 70% до 2026 г. с Toshiba?

Компанията обновява асортимента от мултифункционални устройства на своите офиси в Мадрид и Барселона с технологията на Toshiba.

Ipsos се присъединява и към програмата Toshiba Carbon Zero, призната от ООН за постигане на 17-те цели за устойчиво развитие (SDG) до 2030 г.

Компанията за проучвания на пазара и общественото мнение Ipsos избра технологията с изтриваем син тонер на Toshiba с цел намаляване на потреблението на хартия с 70% в двата си офиса до 2026г. По-конкретно, Ipsos инсталира мултифункционално оборудване Toshiba Eco-Intelligent в офисите си в Мадрид и Барселона като част от цялостното обновяване на своя набор от принтери и мултифункционални устройства. Трябва да се отбележи, че това оборудване на Toshiba интегрира единствената технология на пазара, способна да изтрива тонер от отпечатана хартия и да я използва повторно толкова дълго, колкото желае, което прави възможно намаляването на потреблението й с до 80%.

Ipsos реши да включи тази иновативна технология на Toshiba, за да се адаптира към политиката  за опазване на околната среда и да минимизира екологичното въздействие на дейността си. Това включва повишаване на осведомеността сред своите над 200 професионалисти за практиките, които допринасят за намаляване на отпадъците, консумацията на енергия и въглеродния отпечатък.

Според Марио Аркед, говорител на Environmental CSR в Ipsos в Испания

 „Околната среда е основна тема и наболял проблем както за обществото, така и за компаниите. Сега, като потребители, ние изискваме от компаниите да предприемат решителни стъпки за намаляване на своя въглероден отпечатък и по този начин да допринесат за  по-чиста планета. Следователно ние не можем и не искаме да избегнем това изискване и да продължим да напредваме в тези действия, което добавя още една песъчинка към благосъстоянието на всички.“

Чрез технологията, наречена e-BRIDGE Eco-Intelligent, служителите на Ipsos ще могат да използват повторно хартията, на която отпечатват документи за временно ползване, средно 15 пъти, без загуба на качество. За да направите това, Eco-Intelligent оборудването на Toshiba Ви позволява да печатате с изтриваем син тонер, който впоследствие се отстранява от хартията чрез прилагане на топлина към термочувствителните микрокапсули на тонера.

Според изчисленията на Toshiba, 80% намаление на потреблението на хартия, гарантирано от всяко от тези устройства, е еквивалентно на елиминирането на повече от 11 тона въглеродни емисии за годишен обем на печат от 150 000 страници.  В допълнение, потребителите могат да контролират своите спестявания на хартия, средна повторна употреба, намаляване на разходите и елиминиране на въглеродни емисии чрез приложението e-BRIDGE Paper Reuse Report, интегрирано в оборудването.

Трябва да се отбележи, че Ipsos обнови всички принтери и мултифункционални устройства в двете си централи в Испания с технологията на Toshiba, с инсталирането на оборудването e-BRIDGE Next. Оборудвани с най-новото поколение устройства на Toshiba, които подобряват скоростта на печат, времето за загряване и времето за първо копие. Освен това гарантират интегрирането на приложения на трети страни и съвместимостта с корпоративни решения, облачни среди и мобилни приложения.

Ipsos се присъединява към Toshiba Carbon Zero

Ipsos също така се присъедини към програмата Toshiba Carbon Zero, призната от ООН сред нейните официални инициативи за постигане на 17-те цели за устойчиво развитие (SDG) до 2030 г. Стартирала през 2009 г., програмата компенсира въглеродните емисии, генерирани през целия жизнен цикъл на мултифункционалните устройства, закупени от Ipsos, включително тяхното производство, транспортиране и използване, чрез различни проекти в развиващите се страни.

От стартирането на тази програма Toshiba Tec Испания е компенсирала 127 000 тона емисии, заменяйки кухненските комини в къщи в селските райони в Кения с по-безопасни и по-малко замърсяващи фурни и на кладенци за питейна вода в Уганда.Оценете статията

Rating: 1 out of 5.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s