Как NB Cushions автоматизира производствения си процес с Toshiba?

Как NB Cushions автоматизира производствения си процес с Toshiba?

NB Cushions, базирана в Knowsley, е един от водещите производители на декоративни възглавници в Обединеното кралство. Произвежда над 75 000 артикула на седмица, използвайки най-новото оборудване и производствени методи. Специализира в производството на възглавници с пълнеж от влакна и пера. Компанията е изградила добра репутация в сектора търговия на дребно, създавайки качествени продукти, които запазват формата си, удобни са и могат да бъдат направени с желана текстура, форма и размер.

През 2008 г. NB Cushions се превръща в един от най-добрите доставчици на висококачествени декоративни възглавници в сектора на търговия на дребно. Компанията използва технологията на Toshiba TEC, за да гарантира и за качеството на етикетите, баркодовете и опаковките.

Пълно обслужване

NB Cushions предлага широка гама от услуги, които позволяват на клиентите да се сдобиват със стока бързо и ефективно. От опаковане и етикетиране до дистрибуция. Много от клиентите на компанията се възползват от услугата за пълнене на възглавници. При тази услуга клиентите носят свои собствени калъфки, които да бъдат напълнени с избран от тях пълнеж. След това готовите възглавници се опаковат, етикетират и изпращат. Услуга, която е едновременно рентабилна и спестява време.

NB Cushions декоративни възглавници

За да се гарантира, че доставките се извършват по бърз и ефективен начин, технологията за печат и етикетиране на NB Cushions е неизменна част от цялостния процес, използвайки само най-съвременни решения. Като компания, която винаги се стреми да повишава ефективността на своя производствен процес, NB Cushions вече бе запозната с иновативния апликатор на етикети APLEX4 на Toshiba TEC. Автоматична система за печат и залепване на етикети, която съчетава висока производителност и ефективност на разходите.

Toshiba TEC предаде запитването към базираната в Брадфорд компания, Norpak. Гари Дей, мениджър продажби в Norpak, заявява:

„Ние предоставяме най-новите решения за печат и етикетиране на компании в разнообразни сектори в световен мащаб и създадохме отлично партньорство с Toshiba TEC. С функции, които обикновено се виждат само при значително по-скъпи системи, автоматичният апликатор APLEX4 се използва в комбинация с индустриален принтер от серията на Toshiba TEC, за да осигури безпроблемен работен процес.“

Производствена линия

Гари Дей посети обекта и се срещна с Греъм Фостър, оперативен директор в NB Cushions, за да научи повече за изискванията и нуждите на компанията за декоративни възглавници. 

Греъм Фостър коментира:

„Имахме нужда от система, която може автоматично да отпечатва и поставя етикети върху опаковки с до три възглавници. До сега използвахме настолен принтер за етикети, за да отпечатаме етикетите, след което ги навивахме и поставяхме на ръка – досадна и отнемаща време работа за до трима души наведнъж. С нарастващото търсене на решение, което може да ускори процеса на автоматизация и да освободи персонала на производствената линия за други задачи, Гари беше уверен, че апликаторът ще може да направи целия процес по-ефективен.“

Перфектно напасване

APLEX4 може да се похвали с характеристики, които обикновено се виждат само при значително по-скъпи системи, а дизайнът му, производителността и ниската цена на притежание означават, че имаше възможността лесно да бъде интегриран в производствената линия на NB Cushions.

APLEX4 може да се похвали с характеристики, които обикновено се виждат само при значително по-скъпи системи, а дизайнът му, производителността и ниска цена на притежание означават, че имаше възможността лесно да бъде интегриран в производствената линия на NB Cushions.

Апликатора за етикети TOSHIBA APLEX4

Помолен да обясни някои от уникалните функции и предимства на устройството, Беки Викарс, маркетинг мениджър в Toshiba TEC, отговаря:

„Апликаторът може да обработва до 30 етикета в минута с разделителни способности от 200, 300 и 600 dpi. С LCD графичен потребителски интерфейс, (GUI) със задно осветяване, достъпът до информация и настройки е лесен и е възможно да се поставят етикети отгоре, отдолу или отстрани, както и под всеки необходим ъгъл на завъртане. Безопасността е гарантирана благодарение на функцията за периметърен сигнал, която предотвратява движението на буталото в случай на достъп до затворената работна зона, както и опцията сензор за „наличие на ръка“.

Функционалността и гъвкавостта също са на преден план. Инсталираният в APLEX4 етикетен принтер поддържа дължина на лентата до 800 м, а функцията за автоматично спестяване на лентата намалява загубата и времето на бездействие, увеличавайки ефективността. Апликаторът намали общите оперативни разходи и спомогна за намаляване на въздействието на NB Cushions върху околната среда.

Голямо въздействие

APLEX4 оказа незабавно въздействие върху ефективността на производствената линия в NB Cushions. Той е разположен директно над поточната линия. Това позволява лесното етикетиране на възглавниците след като се напълнят, поставят в пластмасови пакети и компресират.

Автоматична система за етикиране APLEX4 Toshiba

Гари Дей споделя:

„Опаковките се произвеждат в различни форми и размери, така че точното поставяне на етикетите е от изключителна важност за цялостния процес.“

„Размери на етикети от 25×25 мм до 116×200 мм могат да бъдат залепени чрез лесно регулиране на нивата на контактно налягане, което не уврежда възглавниците. Също толкова важно е, че етикетите се отпечатват според нуждите, което означава, че се отпечатват един по един. Така конкретна задача може да бъде отменена във всеки момент от процеса. Това може значително да намали количеството понесени загуби.“

Надеждни и здрави

„Като развиваща се компания, ние винаги търсим нови и иновативни начини за повишаване на нашата оперативна ефективност“, каза Греъм Фостър от NB Cushions.

„Изключително сме доволни от разликата, която автоматичният апликатор APLEX4 направи. Той автоматизира напълно нашите процеси по етикетиране. Това ни позволява да спестим време, да намалим загубите и да намалим необходимия ръчен труд. С APLEX4 постигнахме възвръщаемост на инвестицията за малко повече от два месеца.“


Оценете статията

Rating: 1 out of 5.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s