От хартия към мобилно приложение – как Essmann’s Backstube дигитализира логистичния процес?

Essmann’s Backstube е семейна пекарна, основана през 1845г., ръководена от вече пето поколение. Почти 800 служители в 67 филиала на пекарната предлагат разнообразни продукти като закуски, специализирани кафе напитки и органични/био продукти. Компанията разработва свои собствени рецепти, които са изпитани във времето. Повечето заведения от веригата разполагат със зона за консумация, в която клиентите да се насладят на вкусна храна и ароматно кафе.

Предизвикателството

Essmann’s Backstube работи децентрализирано като вътрешните комуникации се нуждаеха от оптимизация. Компанията искаше да направи дигитализация факс, телефон и хартиени процеси в цифровизирана оперативна структура както в централния си офис, така и във филиалите си. За целта беше привлечена консултантската компания Ncc Guttermann GmbH, член на Compass Group. 

За да се съобразят с външните и вътрешните изисквания, Essmann’s Backstube използваха много формуляри. Процесите бяха контролирани до последния детайл посредством списъци и протоколи.  Например протоколите за температура и почистване трябва да бъдат описани в детайли, както и да бъдат достъпни, с лесна за извличане информация. За персонала също бе предизвикателство, тъй като процеса с попълването на формуляри е бавен, а информацията се губеше лесно.

Решението

Екипът започна трансформацията с двудневен срещи и дискусии. Определиха се приоритетите и се категоризираха. Целта бе да се осигури разбирателство и спокойствие на екипа в критични ситуации, както и при рутинни процедури. Всички хартиени носители на информация бяха напълно дигитализирани със SOTI Snap. Ръководители от различни отдели (поддръжка на клонове, управление, IT отдел и продажби) участваха в обучението, за да предадат ползите от новите технологии на своите служители.

Резултатите

Продажбата и печенето заемат около 70% от работното време, останалото време се разпределя за обработка на документация и почистване. Със SOTI Snap, Essmann’s Backstube дигитализира и автоматизира над 70 различни бизнес процесa, които са били на хартиен носител в областите управление на филиали и персонал, както и вътрешни комуникации. Те включват инструкции за работа, хигиенни регулации, поръчка на рекламни артикули, преглед на складовата книга, поръчване на работно облекло и вестник на служителите.

Въздействието на SOTI върху дигиталните операции на Backstube на Essmann е огромно. Целият бизнес вече може да работи по-ефективно, а служителите в различните клонове са дигитално свързани към процесите в централния офис. Служителите са снабдени с таблети, които използват приложения, създадени с SOTI Snap, улесняващи работния процес и продуктивността.

Марек Хелфер

Backstube на Essmann, ръководител счетоводство

„Със SOTI се радваме на пълна гъвкавост в прилагане на нашата стратегия за дигитализация. SOTI ни носи значително намаляване на натоварването в нашите клонове, като същевременно предлага високо ниво на сигурност. Чрез свързване на съществуващите системи, успяхме да повишим ефективността и да намалим рисковете.‘‘


Оценете статията

Rating: 1 out of 5.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Как SOTI MobiControl поддържа превозните средства на службата за пожарна безопасност в Мемфис 24/7/365?

Обръщайки внимание на обществената безопасност в град Мемфис, се отделя особено внимание на службата за пожарна безопасност. От службата се…

Прочети повече

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s