Революция на дистрибуцията в сектор Напитки със SOTI MobiControl 

Революция на дистрибуцията в сектор Напитки със SOTI MobiControl

През последните 35 години компанията Andrews Distributing се нарежда сред шестте най-големи производители на бира в САЩ. Броят на служителите е над 1100, управялващи 5 склада и 500 превозни средства. Диструбуцията на продукцията обхваща някои от най-големите области в щата Тексас. Милиони консуматори разчитат на Andrews Distributing за достваката на висококачествена бира до магазините в техния район.  

Бизнес предизвикателство 

Andrews Distributing разчита изключително много на своите доствки, транспортирайки продуктите си в рамките на 24 часа след поръчката. В резултат на това стратегията за мобилните устройства е изключително важна. Andrews Distributing има над 600 служители, които използват разнообразни устройства на терен – мобилни терминали Motorola MC70 и MC75, работещи с Windows Mobile v6.53, както и iPad с операционна система iOS.  

Andrews Distributing обмисляше внедряването на EMM (Enterprise Mobility Management) технология, тъй като нуждата от такава на терен бе належаща. Преди инсталирането на SOTI MobiControl, служителите на терен изпитваха трудности и забавяне заради неизправност на мобилните устройства. Това от своя страна забавяше процеса на доставките. Освен това за отдел „Поддръжка“ беше предизвикателство да се ограничи достъпа до приложения, които не са свързани с естеството на работа. За да задържат успеха на доставките си в сектор Напитки, Andrews Distributing се нуждаеха от EMM решение, чрез което да се управляват и защитават мобилните устройства, работещи с операционните системи Windows и iOS.  

След проучване за най-добрите доставчици на EMM технологии, компанията избра SOTI MobiControl. Това е усъвършенствано решение за управление, поддръжка и сигурност на устройствата с редица спечелени награди в областта. Важна част от стратегията за управление на устройствата на Andrews бяха графиците за доставка. Интерфейсът на SOTI MobiControl разчита на папки с йерархична структура за контрол и управление на всички устройства, позволявайки по-лесната поддръжка на терен и отстраняване на неизправности при необходимост.  

Скот Джекинс, системен администратор в  Andrews Distributing споделя:

,,Папките на MobiControl са чудесно допълнение за Andrews. Просто добавете устройство в желаната папка и устройството минава в киоск режим и е готово за работа.‘‘

Решението SOTI MobiControl 

Йерархичната структура на папките позволи на компанията да актуализира целия набор от мобилни устройства едновременно без да се налага индивидуална инсталация на всяко едно такова. По този начин актуализацията коства минимални усилия на екипа и не ангажира по никакъв начин ползвателя на устройството. 

Друга функция на софтуера SOTI MobiControl, на която от Andrews разчитат, е възможността за киоск режим. Чрез нея компанията се застрахова, че служителите ще използват единствено приложения, които са свързани с естеството на работа.  

Дженкинс споделя:

“Имаме 8 апликации, които работят с операционна система Windows на устройствата Motorola MC70 и MC75. Посредством MobiControl можем лесно да сложим устройството в киоск режим и да позволим на служителите да използват приложенията, които ние искаме и се нуждаем.“
Решението SOTI MobiControl
Ползи на решението SOTI MobiControl

Резултатите 

SOTI MobiControl удовлетвори нуждите на Andrews Distributing напълно и позволи на компанията да запази позицията на една от водещите фирми за доставка на напитки в Съединените Щати. Като водещо EMM решение в индустрията, SOTI MobiControl значително подобри мениджмънта на мобилните устройства на Andrews и повиши ефективността на служителите на терен.  

Отделът за поддръжка на мобилните устройства отстранява проблеми, възникнали по време на работния процес дистанционно, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Това намали забавянето на доставките и спомогна за придържането към графика за доставки. Благодарение на функцията за киоск режим се повиши и продуктивността на служителите, тъй като се избягва възможността да се разсейват с приложения, несвързани с работния процес. Andrews Distributing използва SOTI MobiControl от почти пет години и го определя като ключов компонент от стратегията си за мобилните устройства.  

Ползи на решението SOTI MobiControl 

  • Отдалечен достъп и контрол в реално време 
  • Мигновено конфигуриране на устройства  
  • Спестяване на средства, време и ресурси 
  • Приложимо за различни бизнеси и мобилни устройства 
  • Възможност за киоск режим
  • Сигурност 
  • Подобрено потребителско преживяване 
  • Проследяване на доставката 
  • Възвращаемост на инвестициите Оценете статията

Rating: 1 out of 5.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Как SOTI MobiControl поддържа превозните средства на службата за пожарна безопасност в Мемфис 24/7/365?

Обръщайки внимание на обществената безопасност в град Мемфис, се отделя особено внимание на службата за пожарна безопасност. От службата се…

Прочети повече

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s